Jdi na obsah Jdi na menu
 


Přepis protokolu z první valné hromady

31. 3. 2008

Protokol

Sepsaný v prvé mimořádné valné hromadě konané v hostinci člena p. Ant. Vorla v Mašově dne 1. listopadu 1884. Schůze této účastnilo se 26 členů.

Program

  1. Čtení schválených stanov

  2. Zpráva pokladníka o stavu jmění

  3. Přijímání nových členů

  4. Volba hodnostářů

  5. Volba 2 členů ku sbírce členů přispívajících

  6. Porada o dalším zařízení spolku

  7. Volné návrhy

Když byl p. starosta obce Jos. Loutchan oznámil spolku, že přípisem slavného c.a k. okr. hejtmanství ze dne 2.října 1884 stanovy jeho došly u veleslavného c.k. místodržitelství schválení a sice výnosem ze dne 13. října 1884 č.j. 5428, vyzval přítomné by sobě ze středu svého předsedu v příčině řízení spolku u provedení dnešního programu zvolili.

Ustanoven po návrhu aklamací p. starosta obce sám načež přikročeno k výkonu programu. Jest to všem členům schválené stanovy dílem dosti známé, dílem v jednotlivých odstavcích dosti jasné nebyly požádal p. předseda přítomného p. řídícího učitele Ant. Nedvídka by stanovy ty v hlavních rysech členům přečetl a vysvětlil. Což když se stalo přečten seznam veškerých řádných i přispívajících členů jakož i v kladů a příspěvků. Když zprávu tu vzalo členstvo na vědomí, přihlásili se za členy skutečné a činné p. František Loutchan a p. Jos. Konopka načež jednohlasně valnou hromadou touto schůzí přijati. Volba hodnostářů zahájena volbou velitele a podvelitele. Za prvého velitele zvolen p. Josef Pařízek z Mašova 12 hlasy, za druhého podvelitele p. Jos. Loutchan z Mašova č. pop. 3 20 hlasy.

Při volbě výboru zvoleni:

p. Václav Mazánek z Pelešan 21 hlasy

p. Frant. Vávra z Pelešan 20 hlasy

p. Josef Černohouz z Pelešan 19 hlasy

p. Josef Paldus z Kadeřavce 17 hlasy

p. Josef Kos z Mašova 11 hlasy

p. Josef Konejl z Mašova 11 hlasy

Náhradníky zvoleni:

p. Frant. Loutchan z Mašova č. pop. 12 11hlasy

p. Josef Mlejnek z Mašova č. pop. 39 10 hlasy

p. Frant. Šťastný z Pelešan č. pop. 29 9 hlasy

Za revisora účtů zvolen:

p. Josef Loutchan z Mašova č. pop. 50 9 hlasy

p. Václav Nejedlý z Pelešan 9 hlasy

Od volby 2 členů ku sbírce členů přispívajících upuštěno až do té doby, kdy budou členové spolku opatřeni stejnokrojem. V příčině porady o zařízení spolku usneseno jednohlasně by stanovy nákladem spolkové pokladny vytisknuty byly a členům za mírný poplatek odprodány byly, jakož i by pokladní kniha protokolů zakoupena byla.

Aby kniha účtů přepracováním v průhledu netrpěla usneseno by doplatky příspěvků od 1. března t. r. počínaje do konce občanského roku 1884 zapraveny byly. V příčině objednávky obleků zplnomocněn výbor, aby potřebná opatření předem vykonával a pak ku schválení jejich valnou hromadu svolal. Po vyřízení programu vykonal nově zvolený výbor volbu jednatele a pokladníka z té hlavně příčiny, aby nejnutnější záležitosti jak dopisní, tak pokladní ihned vyřízeny byly. Za jednatele jednohlasně zvolen p. Josef Kos z Mašova za pokladníka pak p. řídící učitel Antonín Nedvídek. Před uzavřením schůze, když byli přihlásivší se p.Václav Masopust z Kadeřavce č. pop. 4 a p. Josef Vítek z Mašova č. pop. 41 za členy činné valnou hromadou schůzí řádně přijati, požádal člen p. Antonín Nedvídek řídící učitel přítomné, aby Jeho Veličenstvu, jako nejobětavějšímu příznivci sborů veteránských a hasičských třikráte slávu provolali, kterémužto vyzvání členové hřímavým voláním sláva nadšeně zadost učinili.

Na to p. předseda prohlásil, že program řádně vyčerpán a tudíž schůze ukončena.

V Mašově dne 1. listopadu 1884. Josef Kos t.č. jednatel.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář